Cand si cum sarbatoresc coreenii iubirea

de

Nu știm alții cum sunt, dar poporul coreean cu siguranță știe să celebreze iubirea, cuplul, mariajul și tot ce înseamnă viață în doi. Au atât de multe sărbători dedicate celui mai nobil sentiment din lume încât pur și simplu nu ai cum să nu simți că viața este frumoasă! În plus, majoritatea sunt sărbătorite pe data de 14 a mai multor luni din an.

Cum bine veți ghici, 14 februarie este sărbătorit cu mare cinste și în Coreea de Sud, însă diferit de restul mapamondului. De Ziua Sfântului Valentin, coreencele oferă bărbaților pe care îi iubesc, ciocolată, ca semn al aprecierii lor. Bărbații le vor reîntoarce la rândul lor cadoul, pe 14 Martie, de Ziua Albă (White day), oferindu-le ciocolată.

Celebrarea afecțiunii în cuplu, continuă pe 14 mai, cu Yellow Day (Ziua Galbenă) sau Rose Day (Ziua Trandafirului). Cuplurile se folosesc de această zi pentru a-și exprima iubirea, purtând haine de culoare galbenă și făcând schimb de buchete de trandafiri.

Ce prilej mai bun pentru a-i spune cuiva că îl/o placi, decât o zi a sărutului? Coreenii s-au gândit la asta și au declarat ziua de 14 iunie – Ziua Sărutului (Kiss Day). Așadar fie că esti deja într-un cuplu sau îți place de cineva și nu ai avut curaj să îi spui, nu scăpa această ocazie.

Căsătoria este un aspect important al vieții unui cuplu, un moment de maturitate deplină în doi, nu individual, care trebuie celebrată zilnic, cu toate provocările ei. De aceea, coreenii au dedicat Silver Day – Ziua de Argint (14 iulie), în special celor care urmează își unească destinele. Partenerii fac schimb de inele de argint, ceva similar logodnei și își prezintă aleas/alesul părinților.

Plină de iubire este și ziua de 14 august, când se celebrează Green Day (Ziua Verde). Ziua este sărbătorită cu o băutură specială servită într-o sticlă verde, numită “soju”, dar și o plimbare romantică prin pădure.

Pe 14 septembrie coreenii se bucură de Photo/Music Day. Această zi le reamintește partenerilor să își ofere timp reciproc și să facă activități comune. Majoritatea cuplurilor fac poze și ascultă muzică împreună.

De Wine Day – 14 octombrie, coreenii își reamintesc din nou să iubească și să împartă, lângă un pahar de vin. Sărbătoarea nu e dedicată doar cuplurilor.

Și dacă până acum nu ai fost surprins/surprinsă de multitudinea sărbătorilor pline de iubire, află că în Coreea de Sud, se celebrează Ziua Filmelor (Movie Day). Astfel, pe 14 noiembrie, poți închiria o sală de film pentru a vedea o comedie romantică cu partenerul sau partenera ta, dar și alături de un grup restrâns de oameni. Așadar nu e o ieșire la film obișnuită!

Încheiem seria de sărbători coreene cu Hug Day – 14 decembrie, o zi în care poți celebra afectiunea față de toți cei dragi printr-o îmbrățișare caldă și sinceră. Nu este neapărat o sărbătoare romantică, dar cu siguranță împrăștie multă iubire, zâmbete și o stare de bine.

Iar dacă adori experiențele noi și decizi să celebrezi și tu vreuna din aceste zile, noi te așteptăm cu drag la Restaurantul Korean Seoul, pentru a condimenta momentele de iubire cu delicioasele preparate tradiționale coreene.

Zile pline de dragoste îți dorim!

Eticheta: restaurant, korean, corean
Articole asemanatoare

Meniu

Creaza un cont gratuit ca sa poti folosi lista de dorinte.

Autentifica-te