5 preparate coreene din carne indragite de intreaga lume
Atunci cand vine vorba despre mancare suntem primii care accepta provocarea de a incerca mereu ceva nou. Arta culinara incita toate simturile si trebuie sa vina sub forma unei experiente complete, in care nu doar papilele gustative sa fie rasfatate, ci si mintea. Dupa cum bine stii, orice lucru mic poate ridica semnificativ starea de bine, de aceea iti recomandam sa faci cat mai des lucruri care iti aduc bucurie, fara sa te limitezi. Adauga pe lista ta mese delicioase impreuna cu prietenii sau familia, ce garanteaza un timp de calitate petrecut intr-o super companie.
Dupa cum bine observi din numele restaurantului nostru, iubim mancarea coreana, ce are la baza o bucatarie de traditie, vestita pentru preparatele indraznete, dar extrem de delicioase. Ne mandrim cu fiecare preparat, insa exista cateva pe care le recomandam mereu, fiind de referinta, atat pentru novici, cat si pentru gurmanzi. Speram ca citesti acest articol cu ceva mancare in stomac. Daca nu, continua pe propria raspundere.
Samgyeopsal
Un preparat select si extrem de popular in Coreea, facut din fleica de porc. Daca dorim sa traducem mot a mot acest fel de mancare, inseamna “carne in 3 straturi”, acestea fiind vizibile dupa prepararea corespunzatoare a bucatii de carne. Se consuma destul de des, fiind considerata o delicatesa si un prilej de a socializa cu prietenii, alaturi de un pahar de soju. Ca servire traditionala, Samgyeopsal este acompaniat de salata, usturoi, ardei iute verde, kimchi si ceapa verde, castravete si morcov. Neaparat se scufunda in cele 2 sosuri delicioase ssamjang si gireumjang si se serveste cu pofta si voie buna.
Korean BBQ
Fie ca vorbim despre carne de vita sau carne de porc, acest fel de mancare este delicios indiferent cum il prezentam. Vorbeam mai sus de experiente culinare ce trebuie savurate. Eh, Korean BBQ este o aventura, o experienta de gust si miros ce iti va incanta toate simturile. Carnea extrem de bine patrunsa este asezonata cu cele mai aromate condimente si preparata intr-un sos delicios. Se serveste alaturi de frunze de salata, ardei iute, usturoi, castraveti, morcovi, ulei de susan, piper si sos. Atentie, trebuie sa respecti cu strictete “instructiunile de mancat” pentru ca este un intreg proces ce trebuie urmat. La final insa, garantam doar satisfactie si o burta plina, fericita.
Bulgogi
Aceasta este varianta “inrudita” cu Korean BBQ, un fel de mancare preparat din vita frageda, cu un sos dulce extraordinar. In coreana, acest fel de mancare s-ar traduce drept “carne inflacarata”. Carnea de vita este preferata noastra si aparent si a coreenilor, pentru ca cele mai bune preparate deriva din acest fel de carne. Bucatile sunt taiate fin si cu precizie, asezonate intr-un mod delicat si la final scufundate in cel mai aromat sos din fructe.
Chimaek
Aceste aripioare picante sau nepicante, depinde de gustul fiecaruia, sunt preferatele coreenilor, fiind asociate intotdeauna cu berea. Ai auzit bine, asa cum noi mancam carnaciorii cu bere, asa este Chimaek traditional in Coreea. Ce-i drept, este o alegere mai buna, poate cu timpul ne schimbam si noi preferintele si ascultam adevaratii cunoscatori in combinatii delicioase si cu gust.
Jeyuk Bokkeum
“Ruda” mai spicy a lui Korean BBQ, Jeyuk este unul dintre preparatele picante cu o traditie indelungata in Coreea, iubita de cei care indragesc mancarurile ceva mai picante. Incearca-l si tu, insa te avertizam ca acest fel iti va da peste cap orice simt si va deveni in scurt timp preferatul tau. Carnea de porc, aromatizata in infuzie de usturoi si ghimbir este delicioasa si face oricand deliciul consumatorului. Este un fel foarte popular de mancare si extrem de indragit de cei pasionati de gatit acasa.
Daca ti-am facut pofta si ti-am deschis apetitul pentru cele mai delicioase preparate coreene, te asteaptam cu o comanda online pe www.restaurantkorean.ro, cu livrare prompta in Bucuresti.