Lista de alergeni

Preparatele restaurantului pot conține ingrediente care pot cauza reacții alergice! În cazul în care aveti alergii, vă rugăm să ne informați detaliat în legătura cu TOATE alergiile pe care le aveți.

• În cazul in care serviți masa în restaurant (puteți rezerva aici o masă), vă rugăm să-i informați pe colegii noștri care vă preiau comanda;
• În cazul in care comandați online cu livrare la domiciliu sau ridicare de la sediul restaurantului, vă rugăm să lasați aceste informații la plasarea comenzii, în câmpul dedicat comentariilor.

Restaurantul nostru nu își asumă răspunderea pentru eventuale reacții adverse la preparatele sau ingredientele prezente în preparatele noastre, în cazul în care nu am fost informați corespunzător pentru a vă putea servi în deplină siguranță.

Conform Directivei 2000/ 13/ CE a Parlamentului European din 20 martie 2000 şi a H.G. 751/2008, vă informam asupra faptului că alergenii din alimente se pot incadra in urmatoarele grupe:

1. Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) şi produse derivate, exceptând:
a) Siropurile de glucoză obţinute din grâu, inclusiv dextroza*;
b) Maltodextrinele obţinute din grâu*;
c) Siropurile de glucoză obţinute din orz;
d) Cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase şi alte băuturi alcoolice.

2. Crustacee şi produse derivate

3. Ouă şi produse derivate

4. Peşte şi produse derivate, exceptând:
a) Gelatina de peşte folosită ca suport pentru preparatele pe bază de vitamine sau carotenoide;
b) Gelatina de peşte sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.

5. Arahide şi produse derivate

6. Soia şi produse derivate, exceptând:
a) Uleiul şi grăsimile de soia, complet rafinate*);
b) Amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D- alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obţinuţi din soia;
c) Fitosteroli şi esteri de fitosterol derivaţi din uleiuri vegetale extrase din soia;
d) Esterul de stanol vegetal produs din sterolii obţinuţi din uleiuri vegetale extrase din soia.

7. Lapte şi produse derivate (inclusiv lactoză), exceptând:
a) Zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase şi alte băuturi alcoolice;
b) Esterul de stanol vegetal produs din sterolii obţinuţi din uleiuri vegetale extrase din soia.
c) lactitolul.

8.Fructe cu coajă, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de pădure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) şi produse derivate, exceptând nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase şi alte băuturi alcoolice.

9. Ţelină şi produse derivate

10. Muştar şi produse derivate

11. Seminţe de susan şi produse derivate

12. Dioxid de sulf şi sulfiţi în concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO2

13. Lupin şi produse derivate

14. Moluşte şi produse derivate.

*Şi produsele obţinute din acestea, în măsura în care procesul la care sunt supuse nu poate creşte nivelul de alergenicitate estimat de EFSA (European Food Safety Authority) pentru produsul de bază din care au fost obţinute.

Inchide
Click pentru mai multe produse.
Nu a fost gasit niciun produs

Meniu

Creaza un cont gratuit ca sa poti folosi lista de dorinte.

Autentifica-te