Dacă este vară, atunci sezonul vacanțelor a început. Este perioada în care fiecare, de la mic la mare, tânjim după relaxare, plimbări în aer liber și explorarea împrejurimilor sau ale unor locuri noi. Iar dacă ne aflăm în București, ne putem declara destul de norocoși. Capitala este locul perfect unde putem îmbina cu succes distracția, sesiunile de cumpărături, vizitarea locurilor emblematice și plimbările prin parc, cu încercarea unor experiențe noi.

Putem alege să ne pierdem printre străduțele întortocheate cu locuri de promenadă din Centrul Vechi, unde ne vom bucura de puțin din farmecul “Micului Paris”, plimbări prin cele mai importante parcuri – Tineretului, Izvor, Cișmigiu, Herăstrău sau vizite la edificii culturale precum Casa Poporului, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, prânz sau cină la restaurante inedite, întâlniri cu prietenii.

Orice am alege să facem, cu siguranță ni se va face foame, mâncarea fiind cea mai bună modalitate de a ne relaxa. Iar dacă ne dorim cu adevărat să simțim că suntem în vacanță, atunci este musai să încercăm rețete și localuri noi.

Și pentru că tot am vorbit de Arcul de Triumf, în apropierea lui ne aflăm noi Restaurant Korean Seoul, unde te așteaptă experiențe culinare inedite din bucătăria coreeană. Noi îți recomandăm să iei cu tine prietenii și persoanele dragi pentru a vă bucura împreună de delicioasele preparate coreene.

Nu te poți decide ce să încerci din multitudinea de rețete coreene? Atunci iată câteva mâncăruri de vară populare, pe care trebuie neapărat să le deguști atât în restaurantul nostru, cât și, dacă vei avea ocazia să călătorești, în Coreea de Sud în sezonul cald.

 

냉면 Mul-Naeng-Myeon („Fidea rece”)

Fideaua rece este servită într-un bulion răcoros delicios. Adesea este acoperită cu castraveți feliați, pere și ou poșat. În mod ocazional, se poate adăuga și sos picant. Dacă sunteți epuizați de căldură, consumați acest preparat și veți lua porția de revigorare numaidecât.

 

 

Naengmyeon (냉면; 冷麵, în Coreea de Sud) sau rraengmyŏn (랭면, în Coreea de Nord)

Este o farfurie coreeană de tăiței lungi și subțiri preparați manual din din hrișcă, cartofi sau cartofi dulci și amidon argintiu, așadar au o culoare aproape maro. Sunt destul de mestecați. Fideaua este moale dar mestecabilă, bulionul este realizat din saramură de ridichi de apă fermentată – dong-kimchi și carne de vită. Se adaugă pere și castraveți murați. Este un preparat savuros, răcoros și hrănitor, numai bun pentru vremea toridă de afară.

 

Samghietang

 

Samgyetang – „Supă de pui cu ginseng” (삼계탕)

Unul din preparatele de vară emblematice în Coreea, Samgyetang este o supă fierbinte, gătită dintr-un pui mic întreg și ginseng. Puiul este umplut cu orez dulce înmuiat (orez lipicios). Usturoiul, ghimbirul și jujuburile (roșii uscate) sunt alte ingrediente comune. Iar uneori se adaugă castane și nuci de ginkgo.