1 2 3 4 5 6
 
      Coreea
 

         Peninsula Coreei, asezata in estul Asiei, este  una dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii.

       Decorul fastuos al muntilor si campiilor sale, puternica briza marina ce o inconjoara, (Marea Galbena, Marea Chinei de est si Marea Japoniei) misterele proprii, precum si tainele bucatariilor vecine (China si Japonia) purtate de vant, adulmecate si imbinate cu maiestrie, fac din aceasta asezare tropicala, un templu fara intrare, din care nu ti-ai mai dori sa iesi.

 
     
       
  Specific culinar    
 

Considerata una dintre cele mai sanatoase bucatarii din lume - bucataria coreeana, imbina in preparatele sale cele cinci gusturi: dulce, acru, iute, sarat şi amar.

Kimchi, nelipsit de la nici o masa, este facut din varza pusa la fermentat in vase de lut, ingropate in pamant timp de doua luni.  Varza fermentata este presarata cu praf din ardei iute, importat din Coreea, al carui gust unic nu poate fi regasit in alta parte. Ardeii crescuti in pamant corean, desi pare o poveste, sunt chiar rupti din basme si au proprietati magice pentru papilele gustative si un efect reconfortant pentru organism. Incercati si veti vedea ca avem dreptate – kimchi este din partea casei, oricand si oricati oaspeti am avea. La fel si celelalte 3 side dish-uri, pe care le schimbam zilnic.

 
 
 

Kimchi a fost declarat una dintre cele  5 cele mai sanatoase mancaruri din lume, consumul lui avand foarte multe beneficii asupra sanatatii.
Saraca in calorii, cu un gust delicios si aparte, mancarea coreana este ridicata la rangul de opera de arta pentru toti cei care o gusta. Constituita din orez, carne slaba si multe legume carora li se alatura condimentele specifice Coreei, mancarea coreana te atrage prin spectacolul de culori pe care-l ofera, unde fiecare culoare reprezinta un punct castigat in beneficiul sanatatii consumatorilor.